Binnen Velocitas wordt er ook aan acrobatische gymnastiek gedaan, kortweg acrogym.

Wat is acrogym?
Een combinatie van acrobatiek, turnen, dans en dat alles op muziek. De oefeningen worden in twee of drie tallen uitgeoefend. Alle teams doen in principe mee aan de wedstrijden in het district Zuid-Holland. Van daaruit kun je doorstromen naar landelijke wedstrijden. De laatste jaren is het Velocitas steeds gelukt een aantal teams te laten uitkomen op de landelijke wedstrijden.

Voor wie?
Welke leeftijden kunnen er mee doen? Vanaf 7 jaar tot volwassenen en zolang jouw lichaam het aankan.
Een combinatie van gym/turnen en acrogym bij Velocitas is zeker ook goed te doen.

Is het alleen voor meisjes? Nee zeker niet, ook jongens kunnen samen een team vormen of jongens en meiden samen een mixteam acrogym.

Trainingen
De algemene (recreatie) training is op donderdag in de Aakwerf. Daarnaast is het mogelijk om extra te trainen op maandag en 2x per maand op zaterdag in de turnhal met valkuil. Ook is er een instroomgroep (op donderdag) waarbij je kennis kunt maken met acrogym.
De trainingstijden vindt u hier.

Omdat het een teamsport is, vragen wij wel of je het hele seizoen (schooljaar) aan de groep verbonden wilt zijn. Immers als jij stopt halverwege het seizoen, dupeer je ook je teamgenoten.

Wil je eens kijken of acrogym iets voor je is? Dan kan dat, je mag 2 lessen meedoen en wellicht vind je het echt iets voor jou. Meld je aan voor een proefles en dan zien we je graag bij de training op donderdag!

acrotoren1-bewerkt

Meer informatie
Wilt u meer informatie? Neem contact op via het contactformulier of met een van de trainers van de afdeling acro. Informatie over het lidmaatschap van Velocitas staat hier beschreven.

Het lesrooster voor acrogymnastiek vindt u hier.

Acro-Alika-IlseAcro-2020-2021-Capelle-onderlinge-wedstrijd-+-demo5-bewerkt