Sinds de kerstvakantie geeft Velocitas, zolang we vanwege de lockdown niet de gymzaal in mogen, buitenlessen en bieden we wekelijks online lessen aan. De gemeente heeft ons onder andere gevraagd naar buiten te gaan, zodat de jeugd in beweging blijft.

Online lessen
De online lessen zijn vanaf zaterdag 2 januari om 13u via ons YouTube-kanaal te volgen. Je kunt via Youtube de les(sen) ook later terug kijken. Iedereen kan aan deze lessen deelnemen. Adviesleeftijd deelname vanaf een jaar of 6.

Buitenlessen
Nu het weer wat warmer wordt en minder nat, kunnen we langzaam weer meer turntoestellen buiten gaan gebruiken en weer wat meer echt “turnen”. Daarnaast blijven de lessen vooral in het teken staan van spellen, coördinatie oefeningen, kracht en conditie. We doen bijvoorbeeld tikspellen, estafette of gaan met oefeningen van de ene hoek naar de andere hoek. In principe gaan de trainingen ook bij slecht weer door. Alleen bij zeer slechte weersvoorspellingen worden de trainingen afgezegd. De leden die zich hebben opgegeven krijgen dan de avond ervoor een e-mail met uitleg.

Locatie en tijden buitentraining
Sinds 2 januari 2021 geven we buitenlessen. Voor de recreatie is dat op woensdag én vrijdag voor kinderen vanaf 6 jaar. Afhankelijk van de interesse kan dit worden uitgebreid. Zolang er plek is, kun je naar keuze ook 2x per week meedoen. Daarnaast kan je meedoen met de online lessen op zaterdag.

We verzamelen elke buitentraining op het grasveld naast gymzaal Aakwerf (het grasveld waar we van het voorjaar ook de buitenlessen gaven). Tijdens de les kan het zijn dat we met de groep een plekje in de wijk opzoeken (bijvoorbeeld de speeltuin). De training eindigt ook op het grasveld bij de Aakwerf.

LeeftijdDagTijdLocatieOpgeven
Kinderen 2-6 jaarper e-mail/websiten.v.tOnlineniet nodig
6-8 jaarWoensdag15:00-15:50 uurGrasveld Aakwerf 42voor dinsdag 20u
9 jaar en ouderWoensdag16:00-16:50 uurGrasveld Aakwerf 42voor dinsdag 20u
6-8 jaarVrijdag15:00-15:50 uurGrasveld Aakwerf 42voor donderdag 20u
6-8 jaar (nieuw)Vrijdag16:00-16:50 uurGrasveld Aakwerf 42voor donderdag 20u
9 jaar en ouderVrijdag16:00-16:50 uurGrasveld Aakwerf 42voor donderdag 20u
Advies vanaf ongeveer 7/8 jaarZaterdag13:00 uurOnlineniet nodig

Omdat we geen afgebakend terrein hebben, kunnen kinderen onder de 6 jaar helaas niet meedoen met de buitenlessen. Voor hen hebben we online filmpjes en beweegtips om thuis aan de slag te gaan (hier).Voor kinderen die op vrijdagmiddag nog op school zitten, is het nu ook mogelijk om om 16u mee te doen.

Opgeven
Als je mee wilt doen aan de buitenlessen, moet je je per e-mail opgeven. Geef door: voornaam, achternaam, leeftijd, welke buitenles en telefoonnummer waarop een van je ouder(s)/verzorger(s) bereikbaar is tijdens de training. Ook leden MOETEN deze informatie doorgeven, zodat we altijd de juiste gegevens bij de hand hebben. De buitenlessen worden door verschillende trainers gegeven en zij kennen niet alle kinderen.

Doe dit uiterlijk om 20u een dag van te voren via info[@]velocitasgouda.nl of hier. Je krijgt uiterlijk de avond van te voren te horen of je mee kunt doen. Leden hebben voorrang, maar als er plek is kunnen ook niet-leden meedoen aan deze buitenlessen. Hetzelfde geldt als je 2x per week wilt meedoen. Geef je later op, dan doen we ons best je mail alsnog te beantwoorden. Zonder reactie kun je helaas niet meedoen.

Waar op te letten
– Geef je je op voor een training? Dan verwachten we dat je ook komt!
– Kom maximaal 5 minuten van te voren naar de training.
– Heb je je opgegeven, maar kom je toch niet? Geef dit aan ons door, zodat iemand anders kan deelnemen.
– Doe alleen mee als je geen klachten hebt. Ben je verkouden, heb je koorts of andere corona klachten? Blijf thuis!
– Trek warme kleren aan, maar zorg wel dat je makkelijk kunt rennen en bewegen.
– Neem geen tas/drinken of andere losse spullen mee. Geef je fietssleutel zoveel mogelijk aan je ouders, dan kan deze ook niet kwijt raken.
– Word je met de auto gebracht? Laat je ouders dan parkeren op het grote parkeerterrein naast het grasveld bij de Aakwerf. Zo voorkomen we overlast in de wijk.
– Ouders mogen helaas, vanwege de corona maatregelen, niet blijven kijken tijdens de lessen.
– De wedstrijdgroepen worden door hun eigen trainers geïnformeerd over alternatieven en tijden. De buitenlessen en info op deze pagina zijn alleen voor de recreatie turngroepen en springgroepen.

Vragen?
Stel ze via info[@[velocitasgouda.nl of vul het contactformulier in.

|