Zaterdag 29 juni hield de Goudse vereniging Velocitas de clubkampioenschappen voor de discipline turnen heren. De clubkampioenschappen werden gehouden in de ingerichte turnhal van Dos Alphen. Yoeri Vijn, Collin v/d Bas en Arian Sinke mogen zich een jaar lang clubkampioen noemen in hun categorie.
De clubkampioenschappen waren voor de keuze oefenstof, niveau 9 en niveau 10 verplichte oefenstof. Vanwege een aantal blessures of ziektes waren er verscheidene jongens niet aanwezig. Dit mocht de pret niet drukken, want er werd goed gepresteerd.
In de categorie niveau 10 werd Arian Sinke 1e, Niels Nieuwenhuizen 2e en Joeri Straver waarvan dit weer de eerste wedstrijd is na een hevige blessure knap 3e.
In de categorie pupil niveau 9 werd het nog een spannende strijd. Collin v/d Bas werd 1e, Roy Benschop die eigenlijk niet mee zou doen omdat hij net geopereerd was 2e en Tian v/d Waal 3e.
Bij de keuze oefenstof lieten de oudere jongens zien waarom ze op turnen zitten. De fans op de tribune lieten zich goed horen!
Yoeri Vijn werd knap 1e, Pieter Kuin volgde hem op de voet en werd 2e en Jasper Kuijvenhoven werd na geen blessureloos jaar 3e.

P1100610       P1100600
Linker foto: Pieter, Yoeri en Jasper; rechter foto: Roy, Collin en Tian

P1100591
Niels, Arian en Joeri

Zaterdag 6 juli was het eerst de tijd aan onze jongste mannen. De jong Talent. Dit is een groep waar je de basis van het turnen leert, zodat je wellicht daarna door kan stromen naar de wedstrijdgroep. Deze groep is al vanaf 5-jarige jongens. De ochtend startte al vroeg, maar de wedstrijd verliep vlot. Er werd op 4 toestellen geturnd; vloer, ringen, brug en rek.
Er waren 13 JT’ers die mee deden.
Roald v/d Meijden, Alek Kuunders, Tristan Geluk, Daniel Qualm, Noah Brunink, Rik Smitskamp, Elbert den Hartog, Bram Oostra, Juup Marree, Damian Plug, Dimitri Smit, Jelle Wabeke en Luca Lambrechts. Voor de meeste jongens was dit hun 1e of 2e wedstrijd.
Ze hebben allemaal heel goed hun best gedaan. Elbert haalde het hoogste cijfer op vloer, een 19,20, Dimitri deed dit op ringen, met een bijna perfecte oefening. Hij haalde 19,80 punten. Op brug wisten Jelle en Luca hetzelfde cijfer te scoren, namelijk een 18,50. En op rek haalde Damian als enige 19 punten.
Na een demo van Laurens de Vries, Pim Luiten, Yoeri Vijn en David was er de prijsuitreiking. De jongens marcheerden netjes op. We konden de jongens verrassen, want er waren 4 prijzen te verdienen.
1e werd Dimitri Smit met 77,30 punten, 2e werd Daniel Qualm met 76,30 punten, Elbert den Hartog die nog maar kort bij ons turnt eindigde als 3e en Damian Plug werd heel knap 4e.
Daarna was het tijd voor de mannen die niveau 11, 12 of 13 turnen.
Voor Pieter Mantel, Casper v/d Steenhoven, Ismael Al Attar, Olivier Janse en Sacha Hoogstrate was het de laatste wedstrijd in de selectie. Zij hebben nog 1x laten zien wat zij allemaal geleerd hebben de afgelopen tijd.
Tim Blaauwkamp, Walter de Graaf, Taras Koole, Joost v/d Linden, Jesse Gebraad, Rinse v/d Meer en Youri Valk deden ook mee aan de wedstrijd. Voor Jesse was het zelfs zijn aller eerste wedstrijd.
Op vloer wist Youri het hoogste cijfer te halen met een 19,10. Op ringen had Tim maar twee tiende aftrek op zijn hele oefening. Op brug haalde Rinse het hoogste cijfer en op rek wisten Rinse en Jesse het te presteren om met hun mooie zwaaien hetzelfde cijfer te scoren.
Na 4 toestellen turnen bleek het erg spannend te zijn bij de niveau 11 turners. Tussen plaats 1 en 5 zat namelijk maar 1 punt verschil! Uiteindelijk waren het Rinse v/d Meer, Jesse Gebraad en Tim Blaauwkamp die naar voren mochten komen voor een medaille. Bij de uitreiking van niveau 12 en 13 was er 1 medaille en deze ging naar Casper v/d Steenhoven.

P1100735       P1100745
Van links naar rechts: Daniel, Dimitri, Elbert en Damian; en op de rechter foto Jesse, Rinse en Tim

P1100742
1e: Casper v/d Steenhoven

|