Update 16: 7 en 11 juli

zomeract 03Vrijdagochtend 17 juli is er een extra activiteit voor onze jongste sporters: spelen in Speeltuin de Sluis. Ook niet-leden zijn van harte welkom om mee te doen. Hier lees je er meer over en kun je je aanmelden (zonder kosten). Of neem contact met ons op voor meer info.

Zaterdag 18 juli zijn de laatste reguliere buitenlessen bij de Aakwerf.

In de zomervakantie organiseren we elke zaterdagochtend zomeractiviteiten met gym/spel/turnen/acro/springen bij de Aakwerf. Elke week is er een ander thema. Bij slecht weer gaan we de gymzaal in. Opgeven is verplicht en kan alleen online. Betalen gaat ook online; leden van Velocitas krijgen korting! Ook niet-leden zijn van harte welkom om mee te doen met onze lessen/activiteiten.

Op vrijdag 21 augustus organiseren we een Nijntje Pleintje instuif voor alle kinderen van 1,5-8 jaar in speeltuin de Sluis!

Op zaterdag 22 augustus organiseren we een grote instuif waarbij iedereen zich lekker uit kan leven. Op zaterdag 29 augustus sluiten we de zomerperiode feestelijk af met een recordkermis.

Update 15: 1 juli
Vanaf vandaag mogen de wedstrijdgroepen, acro en springgroep weer binnen trainen. Hieraan zijn wel een aantal voorwaarden aan verbonden, zoals handen desinfecteren, thuis omkleden en geen ouders binnen in de Aakwerf (ook niet in kantine, gang of kleedkamer). De desbetreffende groepen zijn hierover geïnformeerd.

De overige groepen blijven t/m de zomervakantie (zaterdag 18 juli is de laatste les) buiten trainen op zaterdag. Volgens hetzelfde rooster als afgelopen weken. Na de zomervakantie, vanaf maandag 31 aug, hopen we weer het normale lesrooster in de diverse zalen op te kunnen starten! Binnenkort meer in de VeloFLITS! hierover. Tijdens de vakantie organiseren we ook wekelijks activiteiten/lessen, waarbij leden korting krijgen bij deelname.

Vanaf 1 juli mogen ook alle trainers, ongeacht leeftijd, weer de kinderen begeleiden (“vangen”) en helpen bij het uitvoeren van de verschillende elementen. Zowel bij de training binnen in de zaal als buiten op het schoolplein/grasveld. Hier zijn we als trainers heel blij mee! Wanneer het mogelijk is, bijv. bij instructie, houden de trainers boven de 18 jaar op andere momenten (en richting ouders) nog wel 1,5m afstand.

Update 14: 26 juni
Elke vrijdagmiddag houden we buitenlessen voor peuters en kleuters, samen met een ouder. Wil je meedoen met je kind(eren)? Van harte welkom!
Op vrijdagochtend 10 juli organiseren we een extra activiteit: spelen in Speeltuin de Sluis, van 9:30-11:30u. Kom je ook? Wel even opgeven! Op vrijdagochtend 21 augustus organiseren we een heuse Nijntje pleintje instuif, ook bij speeltuin De sluis. Coming soon….

In de vakantie (19 juli-30 aug) organiseren we elke zaterdagochtend (betaalde) lessen of activiteiten met een thema. Zo is er op 22 augustus een grote instuif! Leden krijgen korting bij het deelnemen aan deze activiteiten. Meer info volgt in de VeloFLITS!

Update 13: 4 juni
Sinds 1 juni hoeven kinderen tussen 12 en 18 jaar onderling geen afstand meer te houden ten opzichte van elkaar en jongere kinderen. In deze leeftijdsgroep hebben wij ook diverse assistenten en trainers in opleiding. Zij mogen de kinderen vangen en helpen bij het uitvoeren van turnoefeningen. De trainers die ouder zijn dan 18 jaar moeten nog steeds afstand bewaren (dit zal zichtbaar zijn voor de kinderen).

Doordat er tot 18 jaar geen afstand hoeft te worden gehouden, kunnen de acroleden (

Update 12: 29 mei
De acro is op zoek naar versterking (zie hier)! De lessen zijn voor iedereen toegankelijk (ook voor niet-leden) en daarom opgenomen in het buitenrooster. Je vindt hier het lesrooster met alle informatie.

Komende week (2-7 juni) hebben sommige scholen vakantie; maar wij geven gewoon les!

Update 11: 19 mei
De lessen voor peuters en kleuters 2 t/m 4 jaar starten komende vrijdag 22 mei. Samen met een (groot) ouder kunnen kinderen meedoen aan de lessen. Er zijn twee tijden om uit te kiezen:
– 14:00-14:50u
– 15:00-15:50u
Graag vooraf aanmelden als je mee wilt doen, zodat we rekening kunnen houden met het aantal kinderen.
Meer info over deze lessen staat hier.

Update 10: 14 mei
Vanavond is er overleg met de gemeente geweest en de toestemming van de gemeente is verruimd:
Kinderen van 5 jaar oud mogen voortaan aansluiten bij de les van 10:00u op zaterdag!

Daarnaast gaan we ook ouder-kind lessen voor de jongere kinderen (2 t/m 4 jaar) organiseren. Meer info over dag en tijdstip volgt zo snel mogelijk!

Update 9: 13 mei
Aan de hand van vragen en onze ervaringen van de eerste week, hebben we wat veranderingen in het lesrooster op zaterdag aangebracht. Zo zijn er wat meer opties als je in de ochtend of middag niet kunt. Wil je ruilen van lestijd? Stuur dan wel eerst een e-mail (hier). Zo worden de groepen niet te groot en houden we het voor iedereen veilig! Het lesrooster vind je hier.

En oja, doe als je komt sportschoenen of andere dichte schoenen aan. Slippers, Crocs enz. zijn niet handig met rennen! Heb je jumpsquare sokken (anti slip sokken)? Dan kun je deze ook dragen. Sportschoenen mogen niet op onze airmaterialen, antislipsokken of blote voeten wel.

De sportprotocollen van NOC*NSF en de KNGU zijn toegevoegd aan de website (ook in het Engels beschikbaar).

Update 8: 6 mei
We hebben vandaag van de gemeente toestemming gekregen om buitenlessen te gaan geven met ingang vanaf donderdag 7 mei. We hebben het voor elkaar gekregen om voor alle kinderen vanaf 6 jaar een trainingsmoment in te plannen. Kinderen jonger dan 6 jaar mogen helaas nog niet trainen….. Hier vind je meer informatie over deze lessen!

Update 7: 3 mei
Conform de huidige RIVM richtlijnen is het voorlopig nog niet toegestaan om Ouder en Kind gym aan te bieden. Dat betekent dat we bij Velocitas voorlopig geen lessen aanbieden voor deze doelgroep. Ook de Nijntje lessen zullen voorlopig geen doorgang vinden, aangezien we geen geschikte, afgesloten buitenruimte hebben om deze lessen te geven. Dit vinden wij (en de KNGU) een voorwaarde voor deze doelgroep (lessen met ouders erbij zijn niet toegestaan).

Update 6: 30 april
Velocitas heeft een aanvraag gedaan bij de gemeente om na de meivakantie te mogen starten met buitenlessen bij de Aakwerf. Zodra dit akkoord is, kunnen we starten en krijgen alle leden een mail. #Stay strong!

Update 5: 21 april
Zoals door de premier gemeld in de persconferentie is sporten in de buitenlucht voor een aantal doelgroepen weer mogelijk. Velocitas is in overleg met de gemeente om te kijken welke mogelijkheden er zijn om onze lessen buiten in de openlucht op te starten.
Binnen in de gymzaal zullen er voorlopig nog geen lessen mogen worden gegeven.

Update 4: 31 maart
Zoals door de overheid is medegedeeld, mogen we in ieder geval tot en met de meivakantie geen lessen geven. In het geval van Velocitas betekent dat t/m 3 mei geen lessen.
Alle brede schoollessen turnen en acro die Velocitas zou geven in april, komen te vervallen.

Update 3: 29 maart
Velocitas heeft een Challenge uitgeschreven voor alle leden. Met deze foto challenge willen we een tastbare herinnering creëren aan deze rare, bijzondere tijd. Van je eigen train(st)er ontvang je meer info! Alle volgende challenges verzamelen we in een apart bericht (hier).

Update 2: 22 maart
Alle wedstrijden, georganiseerd door de KNGU, komen voor de rest van het schooljaar te vervallen. Dus geen voorronden, NK, turnenfun wedstrijd of turncompetitie. De springwedstrijd die Velocitas zelf wil organiseren op zaterdag 13 juni, gaat, zo lang dit mogelijk en toegestaan is, vooralsnog door!

Update 1: 15 maart
Velocitas is gedwongen door besluiten van de overheid in ieder geval alle activiteiten op te schorten t/m tenminste 6 april 2020. Geen enkele vorm van lessen, trainingen, wedstrijden en cursussen zijn toegestaan. Via de nieuwsbrief krijgt u binnenkort tips om de tijd tussendoor op een leuke manier te benutten! Ook in diverse app groepen zijn al challenges en bingo kaarten met turnopdrachten verspreid.

Bericht 12 maart:
Velocitas volgt het besluit van de overheid advies van de KNGU en NOC_NSF om per direct alle sportactiviteiten (wedstrijden, trainingen etc.) op te schorten t/m tenminste 31 maart 2020. Dit vanwege de verspreiding van het Corona virus door Nederland. Dat betekent dat we de komende tijd geen lessen geven.

Aan alle leden is op donderdag 12 maart 2020 een brief verstuurd, deze kunt u hier lezen. Let op, door gewijzigde maatregelen van de overheid is de informatie inmiddels verouderd!

Met vriendelijke groet,
Het bestuur

|