Update 19 mei:
De lessen voor peuters en kleuters 2 t/m 4 jaar starten komende vrijdag 22 mei. Samen met een (groot) ouder kunnen kinderen meedoen aan de lessen. Er zijn twee tijden om uit te kiezen:
– 14:00-14:50u
– 15:00-15:50u
Graag vooraf aanmelden als je mee wilt doen, zodat we rekening kunnen houden met het aantal kinderen.
Meer info over deze lessen staat hier.

Update 14 mei:
Vanavond is er overleg met de gemeente geweest en de toestemming van de gemeente is verruimd:
Kinderen van 5 jaar oud mogen voortaan aansluiten bij de les van 10:00u op zaterdag!

Daarnaast gaan we ook ouder-kind lessen voor de jongere kinderen (2 t/m 4 jaar) organiseren. Meer info over dag en tijdstip volgt zo snel mogelijk!

Update 13 mei:
Aan de hand van vragen en onze ervaringen van de eerste week, hebben we wat veranderingen in het lesrooster op zaterdag aangebracht. Zo zijn er wat meer opties als je in de ochtend of middag niet kunt. Wil je ruilen van lestijd? Stuur dan wel eerst een e-mail (hier). Zo worden de groepen niet te groot en houden we het voor iedereen veilig! Het lesrooster vind je hier.

En oja, doe als je komt sportschoenen of andere dichte schoenen aan. Slippers, Crocs enz. zijn niet handig met rennen! Heb je jumpsquare sokken (anti slip sokken)? Dan kun je deze ook dragen. Sportschoenen mogen niet op onze airmaterialen, antislipsokken of blote voeten wel.

De sportprotocollen van NOC*NSF en de KNGU zijn toegevoegd aan de website (ook in het Engels beschikbaar).

Update 6 mei:
We hebben vandaag van de gemeente toestemming gekregen om buitenlessen te gaan geven met ingang vanaf donderdag 7 mei. We hebben het voor elkaar gekregen om voor alle kinderen vanaf 6 jaar een trainingsmoment in te plannen. Kinderen jonger dan 6 jaar mogen helaas nog niet trainen….. Hier vind je meer informatie over deze lessen!

Update 3 mei:
Conform de huidige RIVM richtlijnen is het voorlopig nog niet toegestaan om Ouder en Kind gym aan te bieden. Dat betekent dat we bij Velocitas voorlopig geen lessen aanbieden voor deze doelgroep. Ook de Nijntje lessen zullen voorlopig geen doorgang vinden, aangezien we geen geschikte, afgesloten buitenruimte hebben om deze lessen te geven. Dit vinden wij (en de KNGU) een voorwaarde voor deze doelgroep (lessen met ouders erbij zijn niet toegestaan).

Update 30 april:
Velocitas heeft een aanvraag gedaan bij de gemeente om na de meivakantie te mogen starten met buitenlessen bij de Aakwerf. Zodra dit akkoord is, kunnen we starten en krijgen alle leden een mail. #Stay strong!

Update 21 april:
Zoals door de premier gemeld in de persconferentie is sporten in de buitenlucht voor een aantal doelgroepen weer mogelijk. Velocitas is in overleg met de gemeente om te kijken welke mogelijkheden er zijn om onze lessen buiten in de openlucht op te starten.
Binnen in de gymzaal zullen er voorlopig nog geen lessen mogen worden gegeven.

Update 31 maart:
Zoals door de overheid is medegedeeld, mogen we in ieder geval tot en met de meivakantie geen lessen geven. In het geval van Velocitas betekent dat t/m 3 mei geen lessen.
Alle brede schoollessen turnen en acro die Velocitas zou geven in april, komen te vervallen.

Update 29 maart:
Velocitas heeft een Challenge uitgeschreven voor alle leden. Met deze foto challenge willen we een tastbare herinnering creëren aan deze rare, bijzondere tijd. Van je eigen train(st)er ontvang je meer info! Alle volgende challenges verzamelen we in een apart bericht (hier).

Update 22 maart:
Alle wedstrijden, georganiseerd door de KNGU, komen voor de rest van het schooljaar te vervallen. Dus geen voorronden, NK, turnenfun wedstrijd of turncompetitie. De springwedstrijd die Velocitas zelf wil organiseren op zaterdag 13 juni, gaat, zo lang dit mogelijk en toegestaan is, vooralsnog door!

Update 15 maart:
Velocitas is gedwongen door besluiten van de overheid in ieder geval alle activiteiten op te schorten t/m tenminste 6 april 2020. Geen enkele vorm van lessen, trainingen, wedstrijden en cursussen zijn toegestaan. Via de nieuwsbrief krijgt u binnenkort tips om de tijd tussendoor op een leuke manier te benutten! Ook in diverse app groepen zijn al challenges en bingo kaarten met turnopdrachten verspreid.

Bericht 12 maart:
Velocitas volgt het besluit van de overheid advies van de KNGU en NOC_NSF om per direct alle sportactiviteiten (wedstrijden, trainingen etc.) op te schorten t/m tenminste 31 maart 2020. Dit vanwege de verspreiding van het Corona virus door Nederland. Dat betekent dat we de komende tijd geen lessen geven.

Aan alle leden is op donderdag 12 maart 2020 een brief verstuurd, deze kunt u hier lezen. Let op, door gewijzigde maatregelen van de overheid is de informatie inmiddels verouderd!

Met vriendelijke groet,
Het bestuur

|