Afgelopen weken waren er regiowedstrijden 4e en 5e divisie. De 4e divisie meisjes konden bij goede resultaten zich plaatsen voor de districtswedstrijd. Dit is de meisjes beide gelukt! Hieronder een verslag van hoe de wedstrijd ging…

Regiowedstrijd jeugd 4e divisie
2 maart was het de beurt aan Valentina voor haar regiowedstrijd. De wedstrijd begon op sprong. Valentina sprong twee keer een keurige overslag en behaalde hiermee een mooie 10.50. Op brug gaf ze alles wat ze had en dit resulteerde in een strakke, mooie brugoefening met een mooie pendelkip en en huizenhoge salto met een landing waarbij ze in één keer stil stond! Helaas was de jury erg streng en werd deze goede oefening niet helemaal beloond. Dit betekende dat ze moest knallen op de laatste twee toestellen: balk en vloer. Op balk turnde ze voor het eerst een radslag in haar oefening. Tijdens het inturnen was het nog een beetje wiebelig, maar in haar wedstrijdoefening was geen wiebeltje te bekennen! Een superoefening, met radslag op de balk en een mooie gymnastische verbinding! Het resultaat: een 11.433, het tweede cijfer van de wedstrijd! Ten slotte op naar vloer. Ook hier turnde Valentina superstrak en maakt mooie sprongen en goede series. De goede oefening leverde een 11.866 op, super! Het eindresultaat was 43.632 punten en een mooie 11e plek. Hiermee is ze door naar de districtsfinale op 25 mei. Goed gedaan!

Regiowedstrijd senioren 4e-5e divisie
Zaterdagmiddag 9 maart mocht Floortje de wedstrijddag beginnen. Na heel veel jaren geen KNGU wedstrijden meer te hebben gedraaid, turnde ze nu mee in de 5e divisie. Ze mocht de wedstrijd beginnen op sprong, als allereerste turnster. Blijkbaar was de jury nog niet helemaal wakker, want haar goed uitgevoerde overslag werd beloond met een mager cijfer; 9,2. Dit was erg balen, want de tweede sprong (yamashita) ging niet helemaal goed. Snel vergeten en op naar het volgende toestel brug, waar ze een nette oefening turnde, maar nog zonder kip waardoor ze een stopje had. Vervolgens op naar balk. Het doel was te blijven staan met radslag en dat lukte! Hij was superrecht en ook de salto als afsprong was in één keer tot stand. Dit leverde haar het 10e cijfer van de wedstrijd op, ondanks alle onzekerheden tussen de sprongen door (zonde!). Vloer was het laatste toestel. Met een hoge wisselspagaat, strakke flikflak en salto in een keer tot stand leverde dit haar een 11,150 op. Het resultaat over 4 toestellen was een plekje in de middenmoot. Voor de 5e divisie zijn er geen vervolgwedstrijden, haar seizoen zit erop.

Tegen de avond was het de beurt aan Linske om te draaien op de regio 4e divisie. Met gezelschap van Rosanne begon ze vol goede moed aan de wedstrijd. Haar eerste toestel was brug. Hier presteerde Linske prima. Haar openingsscore voor deze wedstrijd was een 10,750. Na brug draaide Linske door naar het onderdeel balk. Helaas verliep haar oefening niet helemaal zoals gepland. Na het proberen te corrigeren van haar pirouette kwam ze helaas toch van de balk af. En helaas bleek ook haar D-score niet helemaal te kloppen vanwege een niet getelde sisonne. Toch wist Linske nog heel knap een 10,100 op balk te behalen, waarmee ze het op balk uiteindelijk al 11e zou eindigen. Op naar vloer! Hier knalde Linske van de vloer af met een super mooie arabier-flikflak-salto en haar hoge salto voorover en keurige sprongseries. Ze voerde haar oefening netjes uit en hielt hier een 10,900 aan over. Alleen sprong stond nog te wachten. Hier liet Linske twee strakke overslagen zien, wat goed was voor een 10,500! Linske plaatste zich met een 17e plaats voor de districtskampioenschappen, wat onwijs knap is voor deze eerste jaar senior! Er zijn zelfs maar 3 turnsters van hetzelfde geboortejaar boven Linske geëindigd. Linske goed gedaan!

|