Zaterdag 25 mei was de districtsfinale 4e divisie. Bente O., Bente V. Linske, Elize en Valentina hadden zich voor deze wedstrijd weten te plaatsen. De instappers Bente en Bente mochten in de eerste ronde starten op baan 1. Het was een hele goede wedstrijd, want Bente V. veroverde in haar eerste finale de eerste plaats! Ze had bijna 3 punten voorsprong op de nummer 2. Haar beste toestel was balk, met 13,95 punten. Ook op vloer haalde ze het hoogste cijfer. Bente O. werd in haar eerste finale 26e. Bente O. scoorde een mooie 12,333 op brug. Goed gedaan!
Op de andere baan turnde Valentina haar wedstrijd. Ze is dit jaar eerstejaars jeugd en turnt dus ook tegen meisjes die al een jaartje ouder zijn. Balk ging supergoed, ze haalde daar de 3e plek. Uiteindelijk werd ze 18e in het algemeen klassement.

In de tweede ronde mocht Elise turnen. Ze is pupil I en turnt niveau 9. Elise kan goed springen en dat liet ze vandaag ook zien, ze haalde het 9e cijfer. Overall werd ze 33e. In de 3e ronde was senior Linske aan de beurt. Haar beste toestel was balk met een 9e plek en na 4 toestellen stond ze op de 25e plaats.

Gefeliciteerd meiden!

Tegelijkertijd turnden Isa, Damaris en Fleur samen met de meisjes van DOS Schoonhoven hun laatste competitievoorronde. Door de resultaten van de anderen wisten we al dat de meisjes geplaatst waren voor de finale, maar deze wedstrijd moest er natuurlijk ook nog even gestreden worden. In Den Haag werd geturnd tegen Quintus/Donar en Mobilee/Tumo. Als een team lieten de meiden zien dat ze goed kunnen turnen. Na 4 toestellen bleek dat ze 2e zijn geworden. Goed gedaan! De finale van de turncompetitie wordt geturnd op zaterdag 8 juni.

|