nijntjelogoDat uw kind zijn of haar zwemdiploma haalt, is eigenlijk de normaalste zaak van de wereld. Zou dat ook niet moeten gelden voor het beweegdiploma? Bewegen is noodzaak voor alles. Haal je nationaal erkende beweegdiploma bij Velocitas Gouda!

Waarom het Nijntje Beweegdiploma?
In de leeftijd van 2 tot en met 6 jaar vindt de grootste motorische ontwikkeling plaats. In deze periode komen namelijk verbindingen en vertakkingen van de hersencellen tot stand. Een goed motorisch fundament is van sterke invloed op de fysieke en mentale gesteldheid. Het is dan ook belangrijk om hierop in te spelen. Daarnaast is bewegen gezond en het helpt om overgewicht tegen te gaan. Zodra uw kind kan lopen zijn speelse manieren van bewegen noodzakelijk. Het Beweegdiploma helpt kinderen bij hun motorische, sociale en cognitieve ontwikkeling.

Bewegen met Nijntje en de KNGU
Nijntje en de KNGU (Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie) zijn een meerjarig samenwerkingsverband aangegaan met als doel om meer kinderen tussen de 2 en 6 jaar spelenderwijs goed te leren bewegen. Er zijn twee beweegdiploma’s ontwikkeld, speciaal voor deze leeftijdsgroep.

Enthousiaste reacties van ouders
Ouders van wie kinderen de beweeglessen hebben gevolgd, zijn erg enthousiast over de beweeglessen. Volgens hen durft hun kind nu meer en hebben ze meer vaardigheden ontwikkeld. Ouders vinden het Nijntje Beweegdiploma een goede graadmeter voor de motorische ontwikkeling van hun kind. Bij sommige kinderen gaat het fietsen met sprongen vooruit. Bij andere kinderen is ook het zwemmen een stuk verbeterd : ‘Mijn zoon heeft leren duikelen bij het Beweegdiploma en durft nu ook te duiken in het zwembad. Super!’

Nijntje bij Velocitas
Velocitas is in januari 2019 gestart met het Nijntje Beweegdiploma in cursusvorm (kijk hier voor de lestijden). Na 15-20 lessen wordt de lessenserie met een beweegfeest afgesloten. Bij het beweegfeest gaan alle kinderen de oefeningen nog een keer herhalen en krijgt ieder kind een diploma. Dit is een feestelijke les, waar alle ouders, maar ook opa’s, oma’s, broers, zussen enz. mogen komen kijken.

Bij de lessen mogen ouders alleen de eerste 5 en de laatste 5 minuten kijken. Wij hebben deze keuze gemaakt, omdat het een les is speciaal voor de kinderen. Het is dan niet de bedoeling dat de kinderen zich op hun ouders richten. De ouders kunnen uiteraard wel in onze kantine een kopje koffie of thee drinken (op eigen kosten). Bij enkele lessen zijn ouders welkom, hierover wordt u apart geïnformeerd.

Contributie en meer informatie
Voor het complete pakket met lessen, het lidmaatschap bij Velocitas, beweegfeestje en diploma betaalt u een totaalprijs van €75,00. Na afloop van de lessenserie wordt uw kind automatisch uitgeschreven, tenzij u bij de ledenadministratie aangeeft dat uw kind doorstroomt naar een reguliere les.

– Wilt u dat uw kind zich motorisch goed ontwikkelt? Denk aan balanceren, kruipen, oog-hand coördinatie, klimmen, springen, draaien, ritme, hand-voet coördinatie etc.?
– Geef hem of haar dan op!

Wilt u meer weten?
Neem gerust contact met ons op via: beweegdiploma@velocitasgouda.nl

Meer informatie over het Nijntje Beweegdiploma leest u ook op www.kngu.nl/beweegdiploma

Aanmelden
Graag vooraf uw kind aanmelden voor de (proef)lessen via beweegdiploma@velocitasgouda.nl.
In september/oktober en februari starten de reguliere nieuwe cursussen. Bij voldoende plaats kan tussentijds ook een nieuwe cursus starten. Neem dus gerust contact op!

Er kunnen kostenvrij 2 proeflessen worden gevolgd, daarna besluit u of uw kind de cursus verder gaat vervolgen.