nijntjelogoDat uw kind zijn of haar zwemdiploma haalt, is eigenlijk de normaalste zaak van de wereld. Het behalen van een beweegdiploma is nog niet zo vanzelfsprekend. Vanaf nu kan dit echter bij Gymnastiek vereniging Velocitas Gouda!

Waarom het Nijntje Beweegdiploma?
In de leeftijd van 2 tot en met 6 jaar vindt de grootste motorische ontwikkeling plaats. In deze periode komen namelijk verbindingen en vertakkingen van de hersencellen tot stand. Een goed motorisch fundament is van sterke invloed op de fysieke en mentale gesteldheid. Het is dan ook belangrijk om hierop in te spelen. Daarnaast is bewegen gezond en het helpt om overgewicht tegen te gaan. Zodra uw kind kan lopen zijn speelse manieren van bewegen noodzakelijk. Het Beweegdiploma helpt kinderen bij hun motorische, sociale en cognitieve ontwikkeling.

Bewegen met Nijntje en de KNGU
Nijntje en de KNGU (Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie) zijn een meerjarig samenwerkingsverband aangegaan met als doel om meer kinderen tussen de 2 en 6 jaar spelenderwijs te leren bewegen. Er zijn twee beweegdiploma’s ontwikkeld, speciaal voor deze leeftijdsgroep.

Enthousiaste reacties van ouders
Ouders van wie kinderen de beweeglessen hebben gevolgd, zijn erg enthousiast over de beweeglessen. Volgens hen durft hun kind nu meer. Ouders vinden het Nijntje Beweegdiploma een goede graadmeter voor de motorische ontwikkeling van hun kind. Bij sommige kinderen gaat het fietsen met sprongen vooruit. Bij andere kinderen is ook het zwemmen een stuk verbeterd : ‘Mijn zoon heeft leren duikelen bij het Beweegdiploma en durft nu ook te duiken in het zwembad. Super!’

Nijntje bij Velocitas
Velocitas begint vanaf 10 januari 2019 met het Nijntje Beweegdiploma. De lessen vinden plaats in de bijruimte van gymzaal de Aakwerf (Aakwerf 42, Gouda).
De lessen worden gegeven op de donderdag:

– 14:00 tot 14:45 uur (2 t/m 6 jaar)
– 15:00 tot 15:45 uur (2 t/m 6 jaar)

Naast de lessen in de bijruimte van de Aakwerf gaan de kinderen ook 1 keer in de 5 weken op donderdag naar de gymzaal, waar ze onderdelen kunnen uitvoeren die in de bijruimte niet kunnen, zoals touwzwaaien. Informatie hierover ontvangt u via de mail.

Lestijden
Op de volgende dagen worden de lessen gegeven (totaal 22 lessen):
– 10, 17 en 24 januari 2019
– 7, 14 en 21 februari
– 7, 14, 21 en 28 maart
– 4, 11, 18 en 25 april
– 16 en 23 mei
– 6, 13, 20 en 27 juni
– 4 en 11 juli 2019.

Op 11 juli wordt de lessenserie met een beweegfeest afgesloten. Bij het beweegfeest gaan alle kinderen de oefeningen nog een keer herhalen en krijgt ieder kind een diploma. Dit is een feestelijke les, waar alle ouders, maar ook opa’s, oma’s, broers en zussen mogen komen kijken.

Bij de lessen mogen ouders alleen de eerste 5 en de laatste 5 minuten kijken. Wij hebben deze keuze gemaakt, omdat het een les is speciaal voor de kinderen. Het is dan niet de bedoeling dat de kinderen zich op hun ouders richten. De ouders kunnen uiteraard wel in onze kantine een kopje koffie of thee drinken (op eigen kosten). Bij enkele lessen zijn ouders welkom, hierover wordt u apart geïnformeerd.

Contributie en meer informatie
Voor het pakket van 21 lessen, het lidmaatschap bij Velocitas, beweegfeest en diploma betaalt u een totaalprijs van €75,00. Na afloop van de lessenserie wordt uw kind automatisch uitgeschreven, tenzij uw kind instroomt in een andere les.

– Hoe haalt uw kind het Nijntje Beweegdiploma?
– Wilt u dat uw kind zich motorisch goed ontwikkelt?
– Geef hem of haar dan op! Wilt u meer weten?

Neem gerust contact met ons op via: beweegdiploma@velocitasgouda.nl

Meer informatie over het Nijntje Beweegdiploma leest u ook op www.kngu.nl/beweegdiploma

Aanmelden
Graag vooraf u kind aanmelden voor de (proef)lessen via beweegdiploma@velocitasgouda.nl.

Er kunnen kostenvrij 2 proeflessen worden gevolgd, daarna besluit u of uw kind lid wordt. Instromen is mogelijk t/m 14 februari 2019. Vanaf die les kunnen er geen nieuwe kinderen instromen, omdat deze kinderen anders onderdelen missen voor het diploma.