De Jong Talent groep is een opstapgroep voor meisjes die later aan wedstrijdturnen of de wedstrijdgroep acrogym willen gaan doen. Kinderen van 5-8 jaar worden uitgenodigd voor de Jong Talent groep. Meestal via een testdag.
Op zaterdagochtend trainen zij 2 uur. Daarnaast turnen zij ook nog in hun recreatiegroep. Vanuit de Jong Talentgroep kunnen de meisjes, afhankelijk van hun leeftijd, na ongeveer 1 of 2 jaar doorstromen naar een van de selecties.

2012 Jong Talent dec     IMG_3904

Inhoud lessen
Tijdens de 2 uur durende lessen leren de meisjes de basistechnieken van het turnen. Handstand, borstwaartsom, strak werken en springen: het komt allemaal aan bod. De juiste basis is een voorwaarde voor het later aanleren van moeilijker elementen zoals een salto of flikflak. Ook wordt er gewerkt aan kracht, lenigheid, coördinatie en uithoudingsvermogen. Na een uitgebreide warming-up gaan de kinderen aan de slag op de toestellen. Dit kan zijn in stroomvorm, in een circuitvorm of in groepjes. Soms wordt er ook gebruik gemaakt van muziek. In gevarieerde lessen wordt er toegewerkt naar wedstrijdturnen.

Meer informatie
In het lesrooster staan de lestijden van de Jong Talent vermeld. Wilt u graag meer informatie of heeft u een vraag, neem gerust contact op met een van de trainers van de Jong Talentgroep.

2012 jong talent 01     2012 jong talent 02     2012 jong talent 04