De turnplusgroep is een groep meiden van 8-11 jaar die het leuk vinden om extra te trainen. Het is een wedstrijdgroep die tussen het niveau (D2/D3) van de recreatie en de selectie (N3/D1) zit. Op zaterdag turnen zij anderhalf uur. Daarnaast trainen zij ook nog minimaal één keer per week bij een recreatieve les. Dit mag bij een gewone recreatiegroep zijn, maar bijvoorbeeld ook bij de acro, de springroep, of bij een andere club zijn.

Er wordt vooral geturnd op vloer, balk, brug en sprong. Naast de basiselementen van het turnen worden er nieuwe onderdelen aangeleerd zoals bijvoorbeeld een overslag op de airtrack, handstand op balk en een salto. Verder wordt er gewerkt aan het verbeteren van kracht, lenigheid, coördinatie en conditie.

Wedstrijden
Zoals al benoemd is, is de turnplus een wedstrijdgroep. Dit betekent dat alle turnsters meedoen aan wedstrijden. Naast individuele wedstrijden zijn er ook teamwedstrijden. Dit jaar zijn er helaas geen wedstrijden i.v.m. corona.

Meer informatie
Nieuwe leden worden tijdens de lessen gevraagd of ze interesse hebben om een paar proeflessen mee te doen. Als deze lessen goed verlopen, worden ze officieel uitgenodigd voor de turnplus. De lestijden vindt u hier. Het mailadres voor vragen vindt u hier. Informatie over het lidmaatschap van Velocitas staat hier beschreven.